Tråkigt hem? Här är 5 tips för mer levande inredning

Om du tycker ditt hem känns tråkigt och livlöst har du kommit helt rätt. Det är lätt hänt att något går fel med inredningsdesignen och resultatet är ett hem som känns kallt eller kvavt–knappast vad man vill komma hem till efter en lång dag. Här är 5 tips som kan inspirera dig att skapa ett hem som är fullt av liv och färg.

Tänk igenom färgpaletten

Färgpaletten du väljer har självklart en enorm inverkan på hur ditt hem upplevs. Vill du ha ett livligare hem rekommenderas det att du använder dig av vita eller ljusa väggar och tak och har möbler och dekor i varma färger som gul, orange och röd. Föredrar du kalla toner bör du hålla dig till färgstark blå och grön och undvika för mycket mörkblå och mossgrön.

Tänk igenom färgpaletten

Dra nytta av väggarna

Väggarna kan avgöra allt. De är trots allt en väldigt stor del av ditt hem, men du bör inte nöja dig med att välja en snygg färg. Väggdekor är också ett utmärkt sätt att återuppliva ett dystert hem. Poster och tavlor med vackra färger och motiv, till exempel, är ett fantastiskt sätt att liva upp dina väggar. Kolla in posters 50×70 Bimago om du är nyfiken.

Välj rätt gardiner

Eftersom gardiner ramar in och avgör en stor del av hur solljus kommer in i ditt hem kan rätt gardiner göra stor skillnad. Om du vill lägga till färg i rummet kan gardiner vara det bästa sättet att göra det, och om rummet känns mörkt kan du välja genomskinliga gardiner som mjukt formar ljuset som kommer in i ditt hem.

Introducera växtliv till hemmet

Vad för bättre sätt att få ditt hem att kännas mer levande en att faktiskt bringa in liv i det? Växter kan ta ditt hem från medelmåttigt till ett paradis. Du väljer själv om du vill ha blommor, slingerväxter eller något helt annat. Har du inte tid att ta hand om växter? Inget problem. Det finns massor av konstgjorda växter som ser helt äkta ut att köpa.

Introducera växtliv till hemmet

Se till att belysningen är tillräcklig

Om det inte finns nog med naturligt ljust i ditt hem är extra belysning ett måste. Rätt lampor kan ge en helt ny känsla ditt hem. Det bästa med lampor är att det finns så många olika designer och till och med färger på ljuset, så du kan verkligen göra vad du vill för att skapa den atmosfär du letar efter.

Slutsats

Det var allt vad jag hade för tips till dig idag! Att liva upp ditt hem behöver inte vara svårt, och det är helt klart mer än värt tiden och pengarna. Ett levande hem är en fröjd att komma hem till och ger dig energi, medan att tråkigt, tungsint hem kan snarare dränera din energi. Lycka till med att återuppliva ditt hem!

Leave a Reply