Valpkurs med Sockan

I måndags var jag och Sockan på vårt första valpkurstillfälle! Det var min första hundkurs i allmänhet så det var en aning nervöst men samtidigt så givande!

Vi samlades 6 stycken hundar och deras ägare utomhus på grund av hälsomyndighetens rekommendationer. Det var en ledare som vägledde oss under kursen. Hon bad oss introducera oss själva samt hunden och hundens ras. Sedan satte vi igång med övningarna. Den första övningen handlade mest om att få upp hunden i ett lekfullt och taggat läge. Där man skulle leda hunden med hjälp av en rolig leksak. Sedan bryta av lekstunden genom att ta tag i hundens halsband, något som skulle få hunden att släppa leksaken. Det var en väldigt bra övning som fungerade förvånansvärt bra på lilla Sockan. Tanken med denna var att få en rörelse som ska symboliseras med att hunden lossar tex en leksak vid lekstunder.

Resterande övningar handlade mycket om att få kontakt med hunden samt att betinga ett specifikt ljud vid promenader. Sammanfattningsvis väldigt bra övningar som Sockan tog till sig väldigt fort (smart som hon är 🙂 ) Jag kan redan i de här läget se hur hon ständigt utvecklas mentalt och blir en alltmer stabil hund. Ska bli kul att följa hennes resa!

 

Leave a Reply